22feb/17

10 maart selectietraining ITC Basketball Friesland

Heb jij ambitie in je sport en wil jij basketball en school combineren?

Ga je volgend jaar naar het voortgezet onderwijs of zit je in klas 1, 2 of 3 dan is dit je kans!

Kom dan op 10 maart naar de selectietraining voor het ITC Basketball Friesland voor het schooljaar 2017 – 2018.

De training start om 1800 uur en de locatie is OSG Sevenwolden Fedde Schurer in Heerenveen.

Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden mail dan je naam en contactgegevens door aan info@itcbasketball.nl

Tot 10 maart.

22jan/17

Trainingstage voor alle meiden uit Friesland U12 tot U20

Op zaterdag 18 februari 2017 vindt er een trainingstage plaats voor alle meiden uit Friesland in de leeftijd van 10 tot 20 jaar.

We gaan werken aan de skills en proberen zo een stimulans te geven aan het meiden basketball.

Dit initiatief komt voor uit het BTOF/ITC Basketball Friesland.

Ook de trainers zijn van harte welkom om mee te helpen en te leren.

Opgave via jan@itcbasketball.nl


 

08jan/17

Start trainersopleidingen BT2 en BT3 in Friesland

Het nieuwe jaar 2017 is begonnen met de start van een BT2 en BT3 opleidingen in Heerenveen en een BT2 opleiding in Dokkum.

Als er nog belangstellenden zijn die willen aanhaken bij deze opleidingen kunnen zij zich melden bij Jan van der Werf middels een mail naar jan@itcbasketball.nl

De workshops worden nu ingepland dus je kunt nu nog instappen.

Heb je vragen of wil jij je aanmelden neem contact op.

 

11mei/16

Talenten ITC Basketball succesvol in voorronde Olympic Moves Streetbasketball

De regionale voorrondes van Olympic Moves bij alle sporten zitten er inmiddels op. Ook dit jaar weer enorm succesvol voor de Topsport Talentschool OSG Sevenwolden. Ook bij het streetball 3×3 was het een enorm leuke en sportieve dag. Ook hier is het schoolteam van OSG Sevenwolden met de prijzen naar huis gegaan. Tjitske de Vries, Fleurance Barkel, Dione Jansen en Mariëlle Jonker van het ITC Basketball Friesland speelden in de categorie schoolteam en dat betekende voor de meiden dat ze enorm fysieke tegenstanders troffen.

13002438_698433460299179_3457580978848389044_o

Daar hadden ze het best nog wel lastig mee. Uiteindelijk heeft hun snelheid maar zeker hun techniek er voor gezorgd dat we ongeslagen de eindoverwinning boekten.

IMG_20160414_162521

 Op vrijdag 10 juni hebben we het Olympic Moves Nederlands kampioenschap in Amsterdam, hier komen de 10 beste teams uit het land om te strijden voor het NK.

Ook de talenten van het ITC Basketball Friesland zullen op deze finale dag actief zijn.

 Het ITC Basketball wenst hun en alle andere sporters van Topsport Talentschool OSG Sevenwolden heel veel succes en plezier.

 

 

 

 

06jan/16

Selectietraining ITC Basketball Friesland 2016/2017

Op dinsdagavond 2 februari 2016 organiseert ITC Basketball Friesland een selectietraining voor het seizoen 2015 – 2016. De training is bij OSG Sevenwolden locatie Fedde Schurer van 1800 tot 1930 uur. De selectietraining is voor jongens en meisjes van 12 tot 17 jaar. De selectietraining staat onder leiding van Klaas Stoppels en andere trainers van het ITC Basketball.

Tijdens de training zal Gert de Boer Centraal LOOT-coördinator, decaan vwo en Studiecoach TAlenten college Noord aanwezig zijn om kennis te maken met de ouders. Na afloop van de training zal nog meer informatie gedeeld worden over Sport Lifestyle / ITC / LOOT OSG Sevenwolden.

Wil jij het beste uit jezelf halen. Heb jij de ambitie om beter te worden. Dan ben je van harte welkom.

1 Itc werving 2 Itc werving

Aanmelden.
Heb jij en je ouders interesse in de combinatie van onderwijs en sport meld je dan aan via info@itcbasketball.nl

Voor meer informatie zie www.itcbasketball.nl Mocht je nog vragen hebben mail naar info@itcbasketball.nl we nemen dan contact met jou op.

Wij hopen jullie dinsdag 2 februari 2016 te mogen begroeten.

24dec/15

ITC basketball Friesland op bezoek bij RTC Noord

Net voor de kerstvakantie is het dan zover. De deelnemers van het ITC gaan deelnemen aan een training bij het RTC Noord. Samen trainen en leren van elkaar.

Onder leiding van Anne van Dijk hoofdcoach van het RTC Noord werken de talenten aan hun skills. Hard werken met veel energie. Mooi om te zien waar jij staat met je ontwikkeling.

Een geslaagde middag die smaakt naar meer.

RTC Noord en in het bijzonder Anne van Dijk bedankt voor het mogen kijken in de keuken van het RTC.

11dec/15

Basketballclinic voor korfbalvereniging It Fean

De trainer van de seniorenselectie van korfbalvereniging It Fean wilde graag een basketball clinic om te ervaren hoe basketballers hun techniek onderhouden en hoe ze de ruimte in het veld gebruiken.

In hun zoektocht naar wie de clinic zouden kunnen geven kwamen ze uit bij het ITC Basketball Friesland.

30 november was het dan zo ver. De eerste van 2 clinics in de Surventohal in Surhuisterveen.

Met veel enthousiasme werd de clinic gevolgd en er werd veel gelachen.

In januari 2016 volgt de tweede clinic met als onderwerp de defense. Hoe doen wij dat nu binnen basketball?

Een clinic waar naast plezier ook nog van elkaars sport hebben geleerd.

20151130_205936 clinic

20151130_205507 clinic

29nov/15

Landelijke open dag van TTS OSG Sevenwolden succesvol voor ITC Basketball Friesland

Woensdag 25 november was er weer de jaarlijkse open dag van de Topsport Talent Scholen. Ook OSG Sevenwolden organiseerde een open dag waar ook de ITC en RTC verbonden aan de Topsport Talent School zich presenteerden. Zo was naast het basketball, atletiek, rugby, hockey, ijshockey en andere sporten aanwezig.

Er was veel belangstelling voor het OSG Sevenwolden en voor het ITC Basketball Friesland. Het is goed om te zien dat het ITC steeds meer zichtbaar wordt voor de ambitieuze talenten uit Friesland.

De informatie over het programma van zowel de school als het ITC werd goed ontvangen. De aanwezigen waren ook te spreken over de informatie van de partners van het ITC Basketball zoals The Unit waar de krachttraining wordt georganiseerd en de sportmedische faciliteiten van TIGRA Heerenveen.

Kortom zowel het OSG Sevenwolden als het ITC Basketball kunnen spreken van een succesvolle open dag van de Topsport Talent School OSG Sevenwolden.

20151125_19545920151125_193835

03nov/15

Landelijke Topsport Talent dag 25 november 2015

Logo OSG SevenwoldenTTS Logo

 

 

Als je echte topsportambities hebt, is het verstandig om te kiezen voor een middelbare school die je kan helpen je dromen waar te maken. Dus een school die mag en kan meedenken om topsport en onderwijs zo soepel mogelijk met elkaar te verbinden. Een school die ingesteld is op een uitstekende begeleiding van jouw talent, als het gaat om de lange weg naar het ‘podium’ , maar daarbij nauwlettend in de gaten houdt dat een passend schooldiploma ook heel belangrijk is. Voor je leven na de sport….

Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan de mogelijkheden die een Topsport Talent School je kan bieden. Je moet bijvoorbeeld een officiële NOC*NSF-status hebben om gebruik te kunnen maken van de vele mogelijkheden die een Topsport Talent School voor je heeft. Misschien heb je die status (nog) niet.  Maar als je de ambitie hebt om echte topsporter te worden en daarvoor hard aan het werk bent, dan komt dat nog wel. Het is dan in ieder geval verstandig om alvast de  keuze te maken voor een Topsport Talent School, want overstappen van de ene naar de andere school, levert heel vaak problemen op.

Laat je daarom goed informeren en kom kijken op onze Topsport Talent School! We nodigen jou en je ouders graag uit, om zelf te komen kijken wat we allemaal voor je kunnen doen!

We doen dat op de Landelijke Topsport Talent dag die op alle Topsport Talent Scholen in Nederland wordt gehouden op 25 november 2015.

Je bent van harte welkom op:

Topsport Talentschool OSG Sevenwolden te Heerenveen,

Locatie Buitenbaan

Adres: Buitenbaan 5,  8441 HB Heerenveen.

Het programma van deze Landelijke Topsport Talent dag op onze school begint om 19:00 uur en eindigt om 21:00 uur.

U wordt vriendelijk verzocht om vanaf 19:00 uur aanwezig te zijn, zodat we jullie persoonlijk aandacht kunnen geven en voldoende kunnen informeren.

Aanmelden voor deze avond is niet noodzakelijk.

18okt/15

Northern Basketball Camp 28, 29 en 30 december in Sportstad Heerenveen.

 Van 28 t/m 30 december wordt het winter basketball camp georganiseerd in Sportstad Heerenveen.
Net als het camp in Leeuwarden deze zomer is ook dit camp toegankelijk voor rolstoelbasketballers.
Ben jij tussen de 10 en de 19 jaar en wil je drie dagen trainen onder begeleiding van professionele trainers meld je dan nu aan.

Het Northern Basketball Camp is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen NBC, Sportstad Heerenveen,Dyna’75 en het ITC Basketball Friesland.

Dus aarzel niet en meld je aan. Want dit wil jij toch niet missen?Flyer nbc 2015 BVL versie-1